Mijn naam is Annet Peters en ik ben werkzaam binnen het leergebied Marketing & Communicatie. In mijn rol als coördinator zorg ik ervoor dat projecten van begin tot eind worden uitgevoerd, dat iedereen weet wat zijn rol hierin is en dat deadlines worden gehaald.

Zo ziet mijn dag eruit bij de PF…

Vandaag is het dinsdag en dat betekent een plenaire opening van de dag in de ontmoetingsruimte van De Participatiefabriek. De dag heeft nog iets extra’s, want we begroeten weer nieuwe deelnemers. Deelnemers die de kennismakingsmiddag bezochten en hun motivatie was doorslaggevend om deel te mogen nemen. Altijd goed blije mensen te zien!

De ochtend

We beginnen de werkdag altijd met een kopje koffie of thee en een gezellig babbeltje met iemand. En op dinsdagmorgen is het zoeken naar een plekje, want het is ‘volle bak’.

20150210_091916
Ineke van Galen opent de week met allerlei nieuwtjes en weetjes die voor ons belangrijk zijn. En vandaag worden de nieuwe collega’s voorgesteld, 6 in getal. Daarna mogen leermeesters en gezellen vertellen over de ontwikkeling op het gebied van werken en solliciteren. Iedereen kan het podium pakken. Ik vertel vandaag de laatste nieuwtjes tav een van mijn projecten de wijkkrant voor de Literatuurwijk.
Na afloop gaat iedereen zijn eigen weg. De nieuwe mensen gaan naar de introductiecursus, anderen naar de training – Het merk IK -, de sollicitatiecarrousel of naar jobcoaching.
Ik ga naar mijn werkplek om met mijn projecten aan de slag te gaan. Naast het project wijkkrant, werk ik ook aan de website en ik maak flyers en andere communicatiematerialen. Er is dus genoeg te doen;-)

Om 10:30 uur is er een elevatorpitch. Een van de collega’s moet aan de groep vertellen waar hij goed in is en welke baan hij/zij zoekt. Het is heel mooi te zien dat mensen enorm groeien binnen De Participatiefabriek. Collega’s luisteren, observeren en geven na afloop tips en melden de tops. Altijd heel leuk om te zien hoe de groep daarin meegaat.

Om 11:00 uur ga ik weer naar boven. Anderen gaan verder met de training en ik kijk ook even of ik Ineke kan strikken voor een momentje overleg. Dat blijft lastig, want haar agenda is propvol!

De middag

Tijdens de gezamenlijke lunch om 12:30 uur is er op dinsdag verse soep. Iemand van het team Horeca maakt deze, heerlijk.

Om 13:00 uur mobiliseer ik het redactieteam wijkkrant want onze wekelijkse redactievergadering start. Santusia heeft het verslag gemaakt en we bespreken samen met Toon en Jennifer de laatste ontwikkelingen en de nieuw te zetten stappen voor de komende week. Iedereen gaat om 15:00 uur weer naar huis met nieuwe opdrachten en nieuwe kennis.

Ik vind het geweldig om samen met anderen te mogen deelnemen aan dit werkervaringsproject. Ik maak me nieuwe dingen eigen, ik geef mijn kennis door, ik geef mijn eigen carrière een extra impuls en ik ga naar huis met nieuwe verhalen en een fijn gevoel.

Deze baan als onbetaald professional is zoveel meer dan alleen maar werken. Het is een periode in mijn carrière die ik niet had willen missen. En alles met een focus op de toekomst – op naar betaald werk.