Kenneth Stuger

Ik ben Kenneth Stuger, 48 jaar, jobcoach en  sinds augustus 2016 gecertificeerd loopbaancoach.

Daar waar een coaching vraag is, probeer ik je zo goed als mogelijk in samenspraak aan werk te helpen en je dromen te verwezenlijken. Mijn lijfspreuk is “op ieder potje past een dekseltje” zo ook voor wat betreft een baan.

De simpelste vragen zijn vaak het meest effectief. Bijvoorbeeld: Stel dat je morgen wakker zou worden en álles was mogelijk qua werk, wat zou je dan gaan doen? Stel dat er geen beperkingen zijn qua opleiding, kennis of ervaring?

Sta jezelf toe om even weg te dromen.  Bij wat voor soort werk krijg je op dit moment het beste gevoel? Het geeft niet als het gek is, onrealistisch, als er geen droog brood mee valt te verdienen, als je er de diploma’s niet voor hebt, als je de vaardigheden er niet voor hebt, als je dat werk niet je hele leven zou willen doen of als het niet spannend of exotisch is.

Het gaat erom wat op dit moment goed voor jou voelt!

Sommige mensen hebben gelijk een helder beeld voor ogen, anderen hebben een week nodig om zich enigszins comfortabel te voelen bij het fantaseren over een droombaan. Dat geeft niets, neem je tijd.

Natuurlijk is het ook prima om meerdere idealen te hebben qua werk, maar probeer je te focussen op één ding tegelijk.