Vacatures voor begeleiders en vrijwilligers

– Kandidaten die op zoek zijn naar betaald werk passen vaak bij uitstek bij deze vacatures en hebben de mogelijkheid om aangemeld te worden bij
  De Participatiefabriek.
– Loopbaanbegeleiding wordt aan de juiste kandidaat aangeboden.

Taalcoach Participatiefabriek 

Functie omschrijving:
De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van De Schoor, in samenwerking met de gemeente Almere.
Zelfredzame werkzoekenden (leermeesters) begeleiden kwetsbare werkzoekenden (gezellen) in een zelfstandig functionerend sociaal bedrijf. In samenspraak met bewoners zetten zij activiteiten in en om buurtontmoetingscentra op.
De Participatiefabriek zoekt een taalcoach die in staat is om groepen anderstaligen te trainen en coachen om hun Nederlandse taal te verbeteren, met name spreekvaardigheid. Als coach zorg je voor het verbeteren van de spreekvaardigheid van de deelnemers aan het project, waarbij je op coachende wijze inspeelt op de individuele leerbehoeften.

Ben jij “between jobs” en/of heb je nog tijd als taalcoach beschikbaar en wil jij je werkervaring op peil houden? Dan is dit je kans!

Vaardigheden:
● Het overbrengen van kennis
● Kennis van de NL taal (ervaring niet vereist)
● Coachen
● Motiveren
● Inlevingsvermogen
● Teamplayer

Voor onze taalcoaches is een methodiek beschikbaar die we gebruiken binnen de Participatiefabriek. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering en intervisie.

N.B. Kandidaten die op zoek zijn naar betaald werk passen bij uitstek bij dit project. Bemiddeling naar werk behoort tot de mogelijkheden.

Contactgegevens De Participatiefabriek:
Buurt Ontmoetingscentrum ‘t Kardoes
J.G. Suurhoffstraat 45, 1314 NR Almere

Website: www.deschoor.nl.participatiefabriek
Uren per week: 4-8 uur
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Leermeester Participatiefabriek (verschillende rollen beschikbaar)

Functie omschrijving:.
Binnen de Participatiefabriek begeleiden zelfredzame werkzoekenden (leermeesters) kwetsbare werkzoekenden (gezellen) in een zelfstandig functionerend sociaal bedrijf. In samenspraak met bewoners zetten zij activiteiten in en om buurtontmoetingscentra op.
De Participatiefabriek zoekt leermeesters voor verschillende leergebieden: Beheer & Administratie, Horeca, Wijkgerichte Activiteiten, Marketing & Communicatie en online-TV. De leermeester is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de activiteiten binnen het leergebied.
De leermeester coacht gezellen en is het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers en wijkbewoners. De leermeester houdt overzicht van de projecten die worden uitgevoerd en zorgt voor een prettige sfeer binnen zijn of haar team. Het uitdagen van gezellen en wijkbewoners om hun expertise in te zetten voor de gezamenlijke (wijk) activiteiten is het belangrijkste onderdeel van de werkzaamheden.

Kandidaten die “between jobs” zijn en gepensioneerden passen bij uitstek bij dit project.

Vaardigheden:
Het initiëren, aansturen en realiseren van wijk- en stadsprojecten, peoplemanager, coachen, inlevingsvermogen, teamplayer.

Uren per week: Minimaal 20
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Begeleider/coach statushouders

Functie omschrijving:
In buurtcentrum ‘t Kardoes begeleiden we statushouders op weg naar (betaald) werk, opleiding of ondernemerschap. Als begeleider heb je veel professionele ervaring opgedaan tijdens je eigen loopbaan. Je kunt je goed inleven in de doelgroep en vanuit de statushouder kijken wat ze nodig heeft voor de volgende stap. Je vindt het een uitdaging om te werken met mensen die nog bezig zijn de Nederlandse taal te leren.
Wil jij graag je kennis en ervaring beschikbaar stellen aan onze statushouders zodat ze hiervan kunnen leren en groeien? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Vaardigheden:
Coachen en motiveren. Goed kunnen luisteren. Affiniteit met de doelgroep. Inlevingsvermogen. Structuur kunnen bieden.

Uren per week: In overleg
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Editor – PF-TV

Functie omschrijving:

De Participatiefabriek Almere is op zoek naar editors voor PF-TV. Ben jij ons nieuwe flexibele en creatieve teamlid die ons redactieteam PF-TV komt versterken? Als de cameraploeg een item heeft geschoten, dient deze immers te worden verwerkt tot een item voor de uitzending. Je mag filmen, maar ook monteren.

Er zijn doorgroei mogelijkheden op het gebied van redactie en meedenken aan de inhoud.
Vaardigheden:
Leergierig – Affiniteit met/interesse in film- en montage technieken – Verantwoordelijkheidsgevoel – Als je ergens aan begint maak je het ook af.

Uren per week: 6/8 uur per week flexibel inzetbaar
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Editor – Wijkkrant Literatuurwijk en Staatsliedenwijk

Functie omschrijving:
Voor de wijkkranten in zowel de Literatuurwijk als de Staatsliedenwijk zijn wij op zoek naar redacteuren en editors. Vind je het leuk om verhalen uit de wijk op papier te zetten? Heb je andere schrijverstalenten, of vind je het leuk om teksten te editen of redigeren? Ben jij ons nieuwe flexibele en creatieve aanwinst die ons team wil komen versterken? Dan is het redactieteam op zoek naar jou.

Kandidaten uit Almere, met name bewoners uit de Literatuurwijk en de Staatsliedenwijk, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Vaardigheden:
Goede beheersing van de Nederlandse taal is een pré, goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen, leergierig, geïnteresseerd in de wijk en omgeving,
teamplayer

Uren per week: 8
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Gastvrouw – Gastheer Buurtcentrum

Functie omschrijving:
Het buurtontmoetingscentrum Het Boegbeeld is op zoek naar personen, die voor een of meerdere dagdelen beschikbaar zouden zijn om als gastheer/gastvrouw op te treden. Door de week, maar soms ook in het weekend.
Gastheren en gastvrouwen ontvangen de bezoekers, schenken koffie, thee e.d., bieden een luisterend oor, doen diverse huishoudelijke werkzaamheden die zich voordoen en zorgen voor een goede sfeer in het buurthuis.

De nieuwe medewerkers hoeven geen ervaring te hebben, maar dit vrijwilligerswerk is natuurlijk niet vrijblijvend. Er wordt gewerkt met heldere afspraken over verantwoordelijkheden en werktijden. Als dit momenteel in uw leven past, bent u de geschikte kandidaat!

Vaardigheden:
Geen speciale eisen m.b.t. opleiding of ervaring – Open en gastvrije houding – Gemotiveerd – Betrokken – Flexibel.

Uren per week: Minimaal 8 uur
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Medewerker communicatie

Functie omschrijving:
De medewerker communicatie is ondersteunend aan de leermeester marketing en communicatie. Je bent een proactieve, goede sparringpartner voor iedereen binnen het project. Je bent inzetbaar voor alle communicatie-werkzaamheden gelinkt aan De Participatiefabriek.

Vaardigheden:
– relevante opleiding en werkervaring
– je komt met creatieve oplossingen en originele ideeën.

Uren per week: maximaal 20 uur
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Social media redacteur

Functie omschrijving:
Het leergebied Marketing & Communicatie is op zoek naar iemand met ervaring op het gebied van social media (op het gebied van o.a. Twitter en Facebook) om onze activiteiten online te zetten.

Heb je verstand van dit soort media kanalen, vind je het leuk om daar een paar uur mee bezig te zijn om ons project te promoten? Meld je dan bij ons aan.

Vaardigheden:
Vaardig met social media tools – open oog voor het nieuws – goede schrijfvaardigheid – bekend met en kennis hebbende van

Uren per week: Minimaal 4 tot 8 uur
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja

Trainer/Coach empowerment & solliciteren

Functie omschrijving:
De Participatiefabriek zoekt een trainer/coach voor het geven van diverse trainingen op het gebied van empowerment en solliciteren. Het gaat om groepen tot 8 personen in hun kracht te zetten, zorgen dat zij zelfverzekerd in het leven staan en te motiveren. Als trainer zorg je voor een optimale ontwikkeling van de deelnemers aan het project, waarbij je op coachende wijze inspeelt op de individuele leerbehoeften.

Ben jij “between jobs” en/of heb je nog tijd als trainer beschikbaar en wil jij je werkervaring op peil houden? Dan is dit je kans! Ook gepensioneerden en/of vrijwilligers nodigen wij van harte uit om te reageren.

Vaardigheden:
Ervaring met het geven van empowerment en/of sollicitatietraingen is een pré. Affiniteit of ervaring met werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of met een taal-achterstand waaronder statushouders is noodzakelijk. Een coachende manier van trainen.

Uren per week: 4 tot 8 uur per week op vrijwillige basis
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja