Een masterclass van Aaltje Vincent, een paneldiscussie olv Connie Franssen, in gesprek met Annemarie Jorritsma en diverse workshops boordevol inspiratie! Er waren workshops LinkedIn en Twitter, ‘Hoe laat je een weergaloze indruk achter’ en een workshop ‘Op zoek naar je drijfveren’.

De Inspiratiedag werd afgesloten door de Almeerse cabaretgroep ‘Ongeremd’.

Deze succesvolle Inspiratiedag werd gehouden op donderdag 2 oktober 2014.

 

DPF-dobbelst

Dit waren onze gasten en gastsprekers.

Annemarie Jorritsma

Burgemeester Annemarie Jorritsma

Sinds 18 augustus 2003 de Burgemeester van Almere. Mevrouw Jorritsma heeft een onwrikbaar geloof in de participatiemaatschappij, en zij draagt De Participatiefabriek dan ook een warm hart toe. Wij zijn zeer verheugd dat zij op deze Inspiratiedag haar opwachting maakt en de Tentoonstelling ’25 Jaar veranderende arbeidsmarkt’ opent.

Sprekers

Masterclass ‘Werk vinden met social media’

Aaltje Vincent

Aaltje Vincent

Dit jaar zijn er al 336.000 vacatures ingevuld in Nederland (CBS). Daarvoor sprak men ruim 1 miljoen! sollicitanten. In beeld komen voor het sollicitatiegesprek via je netwerk is ‘zo oud als de weg naar Rome’. Social media zijn daarbij nu onmiskenbaar. Deze masterclass neemt je mee in het slim gebruiken van LinkedIn, Twitter en Facebook zodat jij oproept: ‘Die wil ik spreken!’.

Workshops

Floris van Kesteren – van den Akker

Floris van Kesteren – van den Akker

Voor iedereen die meer over zichzelf wil leren. Samen gaan we buiten jouw gebaande paden kijken en ontdekken we nieuwe uitdagingen. Tijdens deze workshop laat ik jou boven jezelf uitstijgen en help ik je met inzichten over jezelf, jouw drijfveren en verbindingen met de wereld om jou heen. Door de wereld vanuit een ander perspectief te zien, vertalen we onmogelijkheden naar mogelijkheden en kansen.

Jose van Kemenade

José van Kemenade

Ook zo’n moeite met die samenvatting op LinkedIn? Of weet u ook niet waarom u Twitter zou gaan gebruiken? En Google+ is misschien helemaal ingewikkeld voor u! In de presentatie van Keem Social Media Trainingen leert u meer over het effectief inzetten van social media. Er wordt uitgelegd hoe u een goed profiel kunt maken voor LinkedIn, Twitter en Google+. Dit alles met als doel om te zorgen dat u beter zichtbaar en dus vindbaar bent voor recruiters en werkgevers op de social media. Aan de hand van een presentatie geef ik u in vogelvlucht heel veel tips en weetjes die u zelf kunt toepassen.

Antoine Glerum

Antoine Glerum

Een geweldige indruk achterlaten. Herinnerd worden tussen al die andere gesprekken. Gevráágd worden in plaats van solliciteren. Dat wil toch iedereen? In deze workshop gaan we daarmee aan de slag. Je krijgt meer tips en meer inzicht in hoe je jezelf zo sterk mogelijk voor de dag kunt laten komen en hoe en wanneer je dat kunt inzetten. Reken op een uurtje humor, energie, en aha-momenten die je gaan helpen om een volgende stap te zetten.

 Cabaret

Ongeremd

Ongeremd

In drie jaar tijd heeft Ongeremd zich ontwikkeld tot hét kleinkunst- en muziekcabaretgezelschap van Almere. Met meerdere cabaretshows, concerten en liedjesprogramma’s in hun achterzak zoeken zij nu naar uitdagingen buiten Almere. In september gaan zij zich bewijzen tegenover de selectiecommissie van het Cabaretfestival Cameretten. Op 2 oktober sluiten zij de Inspiratiedag ‘Werk op vele vlakken’ af. En geloof hun ‘dat is altijd gezellig!’

Dagvoorzitter

Foliena Feenstra

Foliena Feenstra

Deze Inspiratiedag kan een positieve bijdrage leveren aan jouw presentatie op weg naar een betaalde baan. Samen met mijn collega’s van De Participatiefabriek zet ik mijn ervaring en talent in voor een succesvolle Inspiratiedag voor werkzoekend Almere.

Debatleider

Connie Fransen

Connie Franssen

Connie Franssen is journalist/tekstschrijver, geeft schrijftrainingen en organiseert de maandelijkse DebatCafès in de Nieuwe Bibliotheek.